Συχνές Ερωτήσεις

Αναφορικά με τον τρόπο απαλλαγής από το ΦΠΑ - Βάση της ΠΟΛ.1150 – 29/09/2017

Βάση της ΠΟΛ.1150 – 29/09/2017 αναφορικά με τον τρόπο απαλλαγής από το ΦΠΑ στην πώληση κινητών τηλεφώνων, ταμπλετών και φορητών υπολογιστών, για την τιμολόγηση (πελάτης χονδρικής) θα πρέπει να εχουμε τα παρακάτω στοιχεία, τα οποία πρέπει να έχουμε στο αρχείο μας:


ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

  1. Εκτύπωση των στοιχείων μητρώου από την εφαρμογή προσωποποιημένη πληροφόρηση στο Taxisnet, που να προκύπτει η υπαγωγή στο ΦΠΑ.
  2. Ταυτότητα.
  3. ΦΕΚ διαχείρισης (ΑΕ – ΕΠΕ – ΙΚΕ).
  4. Εκτύπωση ΓΕΜΗ πιστοποιητικού διαχείρισης.
  5. Η πληρωμή θα γίνεται με κατάθεση μέσω εταιρικού λογαριασμού ή εταιρική κάρτα, η αντικαταβολή μετρητά ως μέθοδος πληρωμής δεν είναι πλέον αποδεκτή από το νόμο.


ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 

  1. Εκτύπωση των στοιχείων μητρώου από την εφαρμογή προσωποποιημένη πληροφόρηση στο Taxisnet, που να προκύπτει η υπαγωγή στο ΦΠΑ.
  2. Ταυτότητα.
  3. Η πληρωμή θα γίνεται με κατάθεση μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή κάρτα, η αντικαταβολή μετρητά ως μέθοδος πληρωμής δεν είναι πλέον αποδεκτή από το νόμο.


Επίσης για την παραλαβή εμπορευμάτων από την αποθήκη μας: 

  1. Σε περίπτωση που δεν παραλαμβάνει ο διαχειριστής, εξουσιοδότηση στο άτομο που παραλαμβάνει.
  2. Η πληρωμή, ανεξαρτήτως ποσού, αν ο όρος πληρωμής είναι μετρητά θα γίνεται μέσω τραπεζικού (ή εταιρικού) λογαριασμού ή κάρτα (ή εταιρικής).Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, επικοινωνήστε με το λογιστήριό μας

2114012800

κος Βαρσαμης Κωστας

Ευχαριστούμε πολύ